kolmapäev, 18. juuli 2007

Kuruizaki sanda rodo / Crazy Thunder Road (1980)





Ishii filmidega varasemat tutvust ei ole olnud, kuid teda kui kultstaatuse saavutanud lavastajat teadsin. Kuna oli võimalus film hankida ning ka Trash soojalt soovitas, ei olnud palju mõtlemist ning ära vaadatud ta sai!

Tsikligängi liider Ken teatab, et kavatseb oma "ameti" maha panna tüdruksõbra nimel. Keevavereline Jin aga ei suuda sellega leppida ning võttes paar meest kaasa, läheb linna peale huligaanitsema. Teised gängid aga ei ole sugugi rõõmsad Jini käitumise üle, eriti nüüd kus nad ühinesid. Jini mõtlematu ning tuulepäine käitumine toob talle peagi kaela teiste gängide viha ning rusikad.


Söö lapsuke, söö..

Trashi võrdlus CTR mõne Yakuza filmiga on täiesti õigustatud, sest film ei olegi Yakuza filmist kaugel. Grupid on anarhistlikumad ning kaklused brutaalsemad, kuid kõik muu käib sama rada. Kuskil jäi silma veel CTR võrdlus Walter Hilli "The Warriors'iga", kuid selle väite tõesust ei saa kahjuks isiklikult kinnitada.

CTR on madala eelarvega valmistatud, kuid see teebki filmi ägedamad kaklused reaalsemaks. Kannatab see-eest muidugi kaameratöö, kõvade võitluste ajal väriseb ja tõmbleb, mille tõttu on raske aru saada mis õieti toimub. Visuaalsest küljest ei saa ka filmi laita, Tokyo neoontuled ning kergelt sinakas toon annab filmile mõnusa fiilingu.

Esimesed kolmkümmend minutit olid tsipa kuivad, kuid peagi tõstis film tempot ning ekraan pakatas mootorratastest ja vägivallast. Eriti meeldis Jini kamikazelik pealejooks suurele karjale, mis kahjuks tema jaoks valusalt lõppes. Ei õnnestunud tal ka püsida omakaitseväe "Suur Jaapan" organisatsioonis, peale mida järgnes tema metsik ning raju möll tänavatel.


Vot see on kickass!

Sellise muusika vallas olen muud kui haritud, seega ei oska stiili defineerida. Selline malbem punk ehk, mis kohati oli mööda ning kohati sobis nagu rusikas silmaauku. Väljendas hästi filmi anarhiahõngulist atmosfääri.

Toores ent raju film mehest, kelle kireks on mootorrattad ning vägivald. Soovitan. Loodan ka et Ishii mõne teise filmiga tutvust teha saan, kunagi. 7/10.

PS! Takeshi oli homo jah?

1 kommentaari:

Trash ütles ...

Mõnus oli jah. Mees mustas justkui robo. He he !