pühapäev, 15. juuli 2007

Final Destination 3 (2006)




Final Destination 3
James Wong

Minu Hollywoodi vallutamine on vaibumas, sest minu väed on suremas Hollywoodi mainstream kraami kõrval, minust igastahes Alexanderi vääriline vallutaja ei saa. Final Destination 3 oli üks filmidest, mis mu sõjaretkel ette juhtus.

Kui Wendy Cristenson näeb nägemust õnnetusest, kus tema ja ta sõbrad saavad lõbustuspargis Ameerika Mägedes surma, hoiatab ta kõiki ja päästab mitu oma sõpra ja teist inimest sellelt. Muidugi hukkuvad kõik ülejäänud, kes tema juttu ei uskunud. Kuid ka see kord ei anna surm nii kindlalt alla ja esialgsed pääsejad hakkavad veidratest õnnetustes surema. Koos teistega üritab Wendy leida võimalust oma saatuse eest pääseda (copy paste Filmiveebist)

Minu arvates on Final Destination üks filmidest, millele ei maksa järgesi teha. Kui mõnele slasheri järgmisele osale veel kuidagi saab midagi juurde pookida ning värskena hoida, siis Final Destinationile mitte. Film on just selline, mis esimene kord õnnestub kõige paremini. Teine osa oli täitsa hea isegi, kuigi ei saanud originaalile ligilähedalegi. Kolmanda osaga on aga lugu tsipa nadi.


Filmi peategelane Wendy.

FD3 kannatab just ebaoriginaalsuse all. Absoluutselt kõik kõnnib sama rada ning midagi uuenduslikku ei ole, isegi lõpp oli täpselt sama mis esimeses, lihtsalt teine asukoht. Jasoni saaga kallal ma niimoodi ei nokiks, sest seal on kasvõi midagi uut. Siin on ainult teised tegelased, teine õnnetus, teised suremisviisid ja muud pisidetailid. Ja see oli väga etteaimatav, et peategelane hakkab teiste surma ennustama vihjete kaudu, mis fotodel asusid. Kui ma seda kaamerat juba alguses nägin, teadsin ma täpselt milleks see sisse toodud on.

Tegelaste erinevad suremisviisid olid väärt vaatamist, kuid olgem ausad - kaua sa ikka vahid ainult kuidas tegelased omamoodi surevad? See muutub igavaks kiiresti ning peagi ei ole sul enam põhjust filmitükki vaadata. Plusspunkt samas kirjutajatele, kes neid välja mõtlevad, efektiivsed kindlasti. Eriti oli tore vaadata, kuidas kaks tšikki solaariumis kena päevituse said, selliste tegelaste surma üle on raske mitte rõõmus olla.


Whoaaaaaaaaaaaaaaa

Meelelahutuseks kõlbab küll, kuid ebaoriginaalsus sellise kontseptsiooni juures nagu seda on FD kukutab filmi valusalt läbi. Igav, kuid vaadata kõlbab. Neljas osa pidavat ka tulema, kruiisilaeval.

4/10

0 kommentaari: