esmaspäev, 30. juuli 2007

Disturbia (2007)




Disturbia
D.J. Caruso

Fletchule Disturbia täitsa meeldis ning mõtlesin, et olekski vaja kerget meelelahutust snäkkide kõrvale. Torus oli ka parajasti Disturbia saadaval, tirisin ja vaatasin.

Kale Brecht (Shia LaBeouf) muutub peale isa surma kui teiseks inimeseks - ta tõmbub endasse, muutub süngeks ning satub pahandustesse. Kale ema teeb ööd ja päevad tööd, et kuidagi pere ülal hoida. Ühel päeval otsustab Kale üksluistesse suvepäevadesse vaheldust tuua, hakates enda naabreid jälgima. Ühel pool elab uus naabritüdruk, seksikas Ashley (Sarah Roemer), vastasmajas aga keskealine poissmees (David Morse), kelle puhul tekib Kalel tasapisi kahtlus, et tegemist on tagaotsitava sarimõrvariga. Aga kas on poisi oletused vettpidavad või on tegemist lihtsalt fantaasiaga, mis on ehk palaval suvel liiga lennukaks muutunud? (FV)





Meelelahutusena sobis pagana hästi ning kuna ootasingi sellist popkornikat, ei pidanud pettuma. Nagu Fletchu lausus, on Disturbia näol tegu meelelahutusliku teenage thrilleriga, mis ei pakata originaalusest ega geniaalsusest. Lihtsalt paljast lõbu. Filmi parimad momendid olid just alguses ning keskel, kus Kale niisama lollitas/igavles ja äsja kolinud tšikki piilus. Huvitav oli ka Turneri jälgimine, millega kahjuks liialt vähe tegeleti, sest too tibi oli Kale jalgade mudimisega hõivatud.



Lemmiktegelane oli muidugi Kale sõbrast korealane Ronnie, kes huumorit filmile juurde lisas. Tolle tibi peale raisati minu arvates lihtsalt aega, oleks võinud rohkem näidata Kale tegemisi vabal ajal. Näitlejate üle ei kurda, kõik sobisid väga hästi. Turner oli küll Lecter v2, kuid David Morse mängis "kommionu" suht veenvalt.

Lõpp kiskus ainult tüüpiliseks ära, meenutas tavalist slasherit. Eks filmi eesmärk oligi lihtsalt meelelahutust pakkuda ning seda tegi Disturbia meeletult hästi.  Lõbu eest annan tugeva 6. Film mida kindlasti sõpradega uuesti vaatama lähen, kui meie kinodesse roomab.

4 kommentaari:

Unknown ütles ...

100% true, võiks teha Disturbia fan-editioni kus Ashley´ga stseenid (va piilumised) ja suurem osa Turneri hetkedest on välja lõigatud, pikkuseks jääks ehk 20-30 minutit, kui saaks igati ägeda igavleva teismelise komöödia. Execute!

Hauakaevaja ütles ...

OT: Vabandan vaikuse eest mudu, hetkel lihtsalt teiste asjadega tegelen ning kui vaatan, siis ainult animet ja teleseriaale.

paranoiadisco ütles ...

Noh, anime arvustusi siis ! Olgu olla hehe

Anonüümne ütles ...

Nice brief and this mail helped me alot in my college assignement. Thank you for your information.