esmaspäev, 23. juuli 2007

Bambino! (2007)




Bambino!

Pärast suurepärast Hana yori dangot otsustasin veel J-drama maailma puurida ja sattusin kolme selle kevadhooaja (aprill-juuni) J-drama otsa. Täna teengi juttu ühest neist ja selleks on Bambino! J-drama all mõtlen siis tavaliselt 11-episoodilisi sarju, mis Jaapanis populaarsed on.

Seriaali keskmes on noor ning entusiastlik üliõpilane Ban Shogo kellele meeldib kokandus ning kelle unistus on avada Itaalia restoran. Puhkuse ajal õnnestub tal pääseda Tokyos asuvasse Itaalia restorani Baccanale õpipoisiks, kus ta peab vastu astuma raskustele , et elus läbi lüüa ning oma unistus täide viia.

Neist kolmest algas seriaal kõige paremini ning juba esimene episood tekitas minus sõltuvust ning huvi, teistega päris nii ei olnud. Esimesed paar episoodi on juba hoogsad ning asutakse kohe tegevuse kallale (Bani rassimine Baccanales), mis kahjuks viimaste episoodide juures venib. Seriaal võib veidi monotoonseks muutuda, sest pmst käib kõik nii: Ban alustab söögisaalis, alguses on väga kohmakas ning ei oska midagi, siis nukrutseb natuke ning mõne kaastöötaja abil saab asja natukene selgeks ning on õnnelik, samas on jällegi paljust veel puudu ning jälle nukrutseb, saab nõu/tekib idee ja saab järjekordselt mõne nipi selgeks. Pärast kõige selle õnnestumist on tal veel katsumusi, paigutatakse näiteks dolce (magustoidud) osakonda ning seal algab sama jant. Kõik see muutub küll pikkapeale üksluiseks, kuid ülimalt lõbus ning huvitav on vaadata tema arengut ning õppimist.


Naerata nüüd jälle sa, naerata....

Näitlejad meeldisid ning kõrvaltegelased olid huvitavad, pakkusid nalja ning seriaali lõppedes oli selline tunne, nagu tunneksid neid inimesi päriselt.

Kritiseeriks ainult Matsumoto Jun näitlemist, milles on ka omakorda süüdi Ban tegelane. Alguses oli ta väga Tsukasa sarnane (HYD'st) ning see häiris mind, samas on tegelane mõnes mõttes samalaadne, seega minu poolt rohkem nurisemist ei tule.

Suurepärane J-drama, mida kindlasti vaatan lähitulevikus veelgi. Igastahes kõvasti parem, kui kaks suvehooaja draamat, mille pilootosasi hiljuti piilusin. Kirjutan ka lähiajal kahest teisest kevadhooaja draamaseriaalist, mis mind koos Bambinoga elus hoidsid. 8/10.

0 kommentaari: